کرج - 45 متری گلشهر - نبش اختر شرقی - ساختمان نیکخواه - طبقه دوم - واحد 7

تفاوت آسانسور خودروبر و بالابر خودرو

تفاوت آسانسور خودروبر و بالابر خودرو

با افزایش جمعیت در شهر ها، تعداد ساختمان ها و آپارتمان های بلند نیز افزایش یافته و به دنبال آن طبیعتا تعداد خودرو ها نیز افزایش پیدا می کند. برای حل مشکل پارک خودروها در پارکینگ های طبقاتی از آسانسور خودروبر و یا بالابر خودرو استفاده می شود. اما این دو با یکدیگر تفاوت هایی دارند که در ادامه مطالب می خواهیم به آن بپردازیم. پس با فربدصنعت همراه باشید.

آسانسور خودروبر چیست؟

همانطور که می دانید آسانسور ها انواع مختلفی دارند که یکی از آن ها آسانسور خودروبر نام دارد. این نوع آسانسور می تواند به صورت عمودی در طول طبقات ساختمان حرکت کرده و ماشین های با سرنشین و یا بدون سر نشین را در طبقات مختلف جا به جا نماید. در ساخت آسانسور خودروبر تمامی موارد یک آسانسور معمولی در نظر گرفته می شود فقط طراحی آن جزئیات کمتری دارد. آسانسور خودروبر مشکل ورود و خروج خودرو در پارکینگ های طبقاتی را به خوبی برطرف کرده است.

مهم ترین انواع آسانسور خودروبر


آسانسور خودروبر دارای ۲ نوع مهم هیدرولیکی و مغناطیسی می باشد که در ادامه بیشتر به آن ها می پردازیم.

 

• آسانسور خودروبر هیدرولیکی


از آسانسور های خودروبر هیدرولیکی در پارکینگ های نیمه مکانیزه و تمام مکانیزه استفاده می شود و وظیفه آن ها همان جا به جایی و انتقال خودرو به صورت عمودی بین طبقات مختلف می باشد. این مدل آسانسور خودروبر کادر وزنه ندارد و برای آن که بتواند به وسیله جک، کابین و وسایل درون آن را جا به جا نماید به موتور قدرتمندی نیاز دارد. تامین فشار روغن برای جک هیدرولیکی به وسیله یک موتور ۳ فاز انجام می شود که با یک شیر الکتریکی مخصوص به نام پاوریونیت در روغن شناور می باشد.

این سیستم هیدرولیکی فقط زمانی که می خواهد بالا برود نیروی زیادی را مصرف می کند و در زمان پایین آمدن، از نیروی گرانش زمین استفاده می کند. توان مورد نیاز برای حرکت آسانسور به طرف پایین به وسیله باز کردن یک شیر و خالی کردن روغن جک کابین حاصل می شود.

از جمله مهم ترین مزیت های آسانسور خودروبر هیدرولیکی عبارتند از: قدرت زیاد، نیروی کم، حرکت نرم، سر و صدای کم، دقت زیاد در توقف، عدم نیاز به موتورخانه، توانایی جا به جایی بارهای سنگین، ایمنی بیشتر در زمان زلزله و …

آسانسور خودروبر هیدرولیکی

• آسانسور خودروبر مغناطیسی


نوع دیگر آسانسور خودروبر، مغناطیسی است که در آن، روی دیواره چاه، ریل ها و تجهیزاتی نصب می شود که با کمک مغناطیسم دائم می توانند به عنوان استاتور موتور عمل نمایند. علاوه بر این کابین آسانسور نیز می تواند به عنوان روتور وظیفه خود را انجام دهد.

نحوه عملکرد این نوع آسانسور خودروبر به این صورت است که جریان برق به استاتور وصل می شود و بعد از ایجاد میدان مغناطیسی به روتور می رسد. در این شرایط می تواند در نقاطی قطع شود و جریان برق را به کمک سیم پیچ های استاتور به سیم پیچ های قرار داده شده روی روتور القا کرده و باعث باردار شدن آن شود. در نتیجه تمامی این فعالیت ها، کابین آسانسور به حرکت در می آید.

آسانسور مغناطیسی بر خلاف آسانسور هیدرولیکی تجهیزاتی مانند کابل فولادی، وزنه تعادل و موتورخانه ندارد. در مقایسه با سایر آسانسور ها، آسانسور مغناطیسی از ایمنی بسیار بالایی برخوردار است اما قیمت آن نیز بسیار بیشتر می باشد.

بالابر خودرو چیست؟

برای جا به جایی خودرو با استفاده از بالابر خودرو بر خلاف آسانسور خودروبر، کمتر در ساختمان های مرتفع استفاده می شود. بالابر خودرو با توجه به ظرفیت و نوعی که دارد از دامنه حرکتی محدودی برخوردار است و برای استفاده در ارتفاعات کم مناسب می باشد.

به عنوان مثال از بالابر خودرو بیشتر در مکان هایی مانند فروشگاه ها، نمایشگاه های اتومبیل، گاراژ ها، ساختمان های مسکونی با ارتفاع کم و … استفاده می شود. سیستم حرکتی بالابر خودرو از نوع هیدرولیک می باشد که برای جا به جایی خودرو توانایی زیادی دارد. در ادامه مهم ترین انواع آن را نام می بریم.

آسانسور خودروبر مغناطیسی

مهم ترین انواع بالابر خودرو کدامند؟

بالابر خودرو دارای انواع مختلفی است که در ادامه به بررسی مهم ترین آن ها می پردازیم.

• بالابر خودروی چهار پایه

بالابر خودروی چهار پایه مناسب برای جا به جا کردن ماشین های سنگین است. معمولا در این مدل بالابر خودرو، به خاطر وجود ستون های اضافی که نقش پشتیبان را دارند، می توان ظرفیت های بیشتر و بارهای سنگین تری را جا به جا کرد. صاحبان کسب و کارهای مختلف مانند نمایشگاه ها و نمایندگی های خودرو، تعمیرگاه ها و تعویض روغنی ها و … از این مدل بالابر خودرو استفاده می کنند.

در ساختمان های مسکونی نیز می توان از آن استفاده کرد زیرا نصب آن نیازی به هیچ گونه تخریب و ساخت و سازی ندارد و خیلی راحت نصب و راه اندازی می شود. در صورتی که با داشتن دو خودرو فقط یک جای پارک دارید، می توانید از این مدل بالابر خودرو استفاده نمایید.

• بالابر خودروی دو پایه


این مدل بالابر دارای دو پایه بسیار محکم و بازوهای تثبیت کننده پشتیبان است و معمولا در تعمیرگاه ها و مراکز سرویس ماشین بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله مزیت های این نوع بالابر خودرو هزینه نصب پایین و دسترسی راحت تر به زیر خودرو می باشد و این چیزی است که برای یک تعمیرکار بسیار مفید می باشد. در ساختمان های مسکونی خیلی از این مدل بالابر خودرو استفاده نمی شود.

اطلاعات تماس فربد صنعت copy 2

آسانسور خودروبر و بالابر خودرو چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟

در مطالب بالا هر کدام از آسانسور های خودروبر و بالابر خودرو را توضیح داده و مهم ترین انواع آن ها را نام بردیم. اکنون می خواهیم به مقایسه تفاوت های آن دو بپردازیم.

• در آسانسور خودروبر، ماشین کاملا وارد کابین آسانسور می شود و سپس بین طبقات مختلف جا به جا می شود. اما در بالابر خودرو، ماشین بر روی کفی یا ریل های چرخ قرار خواهد گرفت.


• از آسانسور خودروبر می توان در ساختمان های مرتفع استفاده کرد در حالی که از بالابرخودرو نمی توان در ساختمان های چند طبقه استفاده کرد چون محدودیت دامنه حرکت دارد.


• ایمنی آسانسور خودروبر بیشتر از بالابر خودرو می باشد زیرا برای استفاده در ساختمان های مرتفع ساخته شده طبیعتا به امنیت آن توجه بیشتری شده است. بالابر خودرو چون از اطراف پوششی ندارند احتمال سقوط خودرو و افراد در آن وجود دارد.


• هزینه ساخت آسانسور خودروبر بیشتر از بالابر خودرو می باشد زیرا در آن از تجهیزات بیشتری استفاده می شود.


• ساخت آسانسور خودروبر به مکان مشخصی نیاز دارد در صورتی که نصب بالابر خودرو در کمترین فضا نیز ممکن است.

در این مقاله درباره آسانسور خودروبر و بالابر خودرو صحبت کردیم و انواع آن ها را نام بردیم. سپس به بررسی تفاوت های آن دو پرداختیم. در صورتی که قصد خرید آن را دارید اکنون شما می توانید با در نظر گرفتن این اطلاعات، مناسب ترین گزینه را انتخاب نمایید. البته برای انتخاب دقیق تر می توانید از نظر کارشناسان ما در فربد صنعت نیز کمک بگیرید.

تماس با کارشناس ارتباط با ما